Terugblik Meat-Expo 2021

EINDELIJK!
Eindelijk was het dan zover. We hebben er anderhalf jaar op gewacht! We mochten elkaar terugzien! En wat waren we blij dat we jullie terug mochten ontmoeten. Het was veel te lang geleden en dat hebben we ook aan jullie gemerkt! Iedereen die Meat-Expo bezocht was blij en gelukkig om terug een beurs te kunnen bezoeken en kennis te maken met alle nieuwigheden op de markt.

HET GOUDEN MES
Het was tevens het moment om onze toekomstige slagers in de kijker te zetten. Dit gebeurde tijdens de wedstrijd "Het Gouden Mes". Op dinsdag kregen jonge deelnemers drie proeven voorgeschoteld waarmee ze hun behendigheid met het vleesmes moesten demonstreren door een varkensrug uit te benen, een stuk rundsvlees te pellen en een creatieve proef af te leggen met één kilo gehakt. Uit de 9 ambitieuze deelnemers werd Maxim Breemeersch (Syntra West Kortrijk) uit Marke tot winnaar bekroond! Vanuit Rejo willen we hem feliciteren met deze overwinning en wensen hem dan ook een succesvolle toekomst in de slagerswereld!

Winnaar Het Gouden Mes - Maxim Breemeersch (bron: FoodandMeat.be)

EUROBEEF VAKWEDSTRIJD & JUNIOR CUP 2021
Op de laatste beursdag was het de beurs aan de Eurobeef-wedstrijd. Talrijke slagers spaarden tijd noch moeite om de beste producten te maken in verschillende categorieën: koude schotel, ambachtelijke kookham, bereide en ovenklare producten... Ook werden een aantal ereprijzen uitgereikt zoals De Gouden Poum & Eurobeef alsook de Beker van de Landsbond, Meat-Expo en die van de Grootorde. We waren uitermate gelukkig te vernemen dat onze Rejo-producten een zeer belangrijke rol spelen in de gelauwerde bereidingen! Proficiat aan alle winnaars! Ook deze keer werd de jonge generatie in de kijker gezet. In de Junior Cup deden studenten die de opleiding volgen van beenhouwers–spekslagers hun uiterste best om topbereidingen neer te zetten. In gelijkaarde categorieën als bij de Eurobeef wedstrijd vielen verschillende jonge talenten in de prijzen. Ook aan hen een dikke proficiat!

Winnaars Eurobeef 2021 (bron: Bertrand Vande Ginste)
Winnaars Junior Cup 2021 (bron: Bertrand Vande Ginste)

BESTE BEENHOUWERS VAN BELGIË 2021
Als laatste was het de beurt aan de verkiezing van de Beste Beenhouwers van 2021. De Meesterschapwedstrijd bekroont de vijf beste Belgische slagers en staat onder het toezicht van de heer David Clarinval – Minister van Middenstand. Om te kunnen meedingen naar de titel van "Beste Beenhouwer van België", dienden de kandidaten 4 vleesproducten in te sturen: ambachtelijk gekookte beenham, ambachtelijke rauwe beenham, salami en Parijse worst.
Als uiteindelijke winnaar en dus de Beste Beenhouwer van 2021 werd Cedric Mortier uit Nevele verkozen. Zijn producten haalden de beste scores en werden als beste verkozen door de jury. Rejo feliciteerd hem en uiteraard ook de andere winnaars met hun prachtprestatie. We hopen jullie verder te kunnen inspireren met onze producten om jullie bereidingen te blijven optimaliseren!