Inspiratiebeurs

Inspirerende themabeurs voor Belgische beenhouwerij levert heel wat kijklustigen op!

Rejo Spices, Degens & partners!

Een terugblik op een geslaagde 3-daagse inspiratiebeurs! Allereerst bedanken Rejo Spices en Degens ( merken van Solina Belgium) de deelnemende partners voor hun bijdrage aan dit spetterend beursgebeuren: Wimag, Rational, Dupont en Jorapack, waardevolle partners elk met hun specifieke bijdrage!

Onder een stralende zon ging maandag 27 maart 2017 de eerste editie van Rejo’s inspiratiebeurs van start. Een compleet team van Solina medewerkers, allen wit gehemd met oranje das, stond klaar om de eerste bezoekers te verwelkomen. De zaal werd volledig omgetoverd in een ‘spicy Afrikaanse’ sfeer die de beurs een extra dimensie moest geven: ‘Spice up your inspiration’, met dank aan Wimag ‘Food shop innovation’!

Maar liefst 9 verschillende toonbanken, elk met een eigen thema: ‘dagschotels’, ‘maaltijdsalades’, ‘charcuterie’, ‘smeersalades’, ‘soepen’, ‘schepgerechten’, ‘wereldkeuken’, ‘Italiaanse keuken’ en ‘BBQ & panklaar’ moesten de naam van de beurs alle eer aan doen. De meer dan 80 nieuwe recepten zijn te vinden in het beursboek dat meegegeven werd bij het onthaal.

Met enkele nieuwe saladesauzen ( Calypso saus, Thaise dressing en Toscaanse dressing ) was de toonbank met ‘smeersalades’ erg populair. Ook de klassieke vleesbereidingen en charcuterie konden op heel wat interesse rekenen. Onze eigenste Norbert Van Speybroeck deelde maar wat graag enkele tips rond de vele mogelijkheden met pastrami’s. Ook Rejo’s bestsellers kwamen veelvuldig terug. De ‘basis cremesoep’ lijkt niet meer weg te denken voor een snelle en smaakvolle bereiding van diverse soepen. Bij de ‘schepgerechten’ werden onze klassieke culinaire sauzen verwerkt tot afgeleide sauzen met o.a. de bekende ‘jussaus’ en ‘gratinsaus broccoli’, maar ook nieuwkomer ‘kaassaus culinair’ komt meermaals terug in enkele recepten. Tussenin kon men bij Jorapack terecht voor eindeloze verpakkingsmogelijkheden, sealmachines e.d. Verder was het voor velen ook een kennismaking met het Degens assortiment. De Degens ‘taste sensations’, ‘dry glazes’ en ‘dry flavours’ zijn een sterke aanvulling op het totaalassortiment.

Na het doorlopen van beurs kon er buiten het BBQ- en grill concept ontdekt worden. Dankzij de nodige professionele BBQ apparatuur van Dupont waren er heel wat proevertjes te verkrijgen. Vervolgens was er in de 2e zaal de mogelijkheid tot eten en drinken met de tombola als extraatje. De gerechten van het buffet werden bereid met steamer apparatuur (SelfCookingCenter XS) van Rational. Ook de komst van special guests Jeroen Meus en Roger Van Damme was een aangename verrassing voor de bezoekers en dat leverde heel wat leuke plaatjes op.

Gedurende 3 dagen ontvingen wij meer dan 1200 enthousiaste bezoekers. Wij danken u voor de opkomst en hopelijk zien wij u volgend jaar terug op de 2018 editie van TAVOLA.